Arriva

Plzeňská virtuální karta má další funkce, rezervovat si nově můžete místo pro kolo

Jednou z nových funkcí je i odložení začátku platnosti jízdenky!

Plzeňská virtuální karta má nové funkce. Jednou z nich je třeba jízdenka s odloženou platností. Vyhledáte si spojení třeba z Plzně do Stříbra a při výběru jízdenky vyberte možnost odložené aktivace. Dobu platnosti jízdenky si tak zvolíte sami podle své potřeby a nemusíte se bát, pokud se před odjezdem spoje zapovídáte se známým a pozve vás do kavárny, že by vám jízdenka domů do Stříbra propadla. Odložení platnosti není možné zvolit pro místenky pro kola a nepřestupní jízdenky, protože jsou svázané přímo s konkrétním spojem.

Nově můžete s Virtuální Plzeňskou kartou stornovat jízdenku IDPK kdykoliv před začátkem její platnosti a vybrat si jinou a zdržet se tak ve městě při zábavě. Další funkci ocení i ti, do jejichž obce zajíždí vybrané spoje jen na zavolání. Zdrželi jste se v Plzni, využili jste při cestě do Stříbra jízdenku s odloženou platností a ze Stříbra se potřebujete linkou 733 a jejím posledním spojem dostat do Pernarce. Ani to není problém, zastávku na zavolání si objednáte pomocí další nové funkce mobilní aplikace Plzeňské virtuální karty. Nemusíte tak telefonovat na dispečink, protože požadavek si vyřídíte v aplikaci.

O víkendu se vám zachce ze sedla svého kola se kochat šumavskou přírodou a chcete vyrazit z Plzně až na Kvildu a obáváte se, že na vaše kolo nezbude na stokilometrové trase místo, využijte proto další novou funkci. Při nákupu jízdenky si vyberte i rezervaci pro kolo na vybraném spoji, který je vozí. Po výběru se vám automaticky prodá v případě volné kapacity i odpovídající jízdenka pro vaše jízdní kolo včetně bezplatné místenky. Tu je možné koupit nejpozději půl hodiny před odjezdem spoje z jeho výchozí zastávky.

Poslední novinkou je nepřestupní jízdenka. Nabídne se vám automaticky při zvolení trasy, která je do deseti ujetých kilometrů jedním spojem. Tato jízdenka je cenově výhodná a je určena pro krátké trasy vedoucí před více zón.