Arriva

Naše autobusy na Čerchov jedou i letos, Čechy a Němce propojujeme další linkou

Na Čerchov pojede linka nově i v říjnu, bohužel ale s omezením v červenci!

Náš autobus na dominantu Chodska, na 1 042 metrů vysoký Čerchov, vyveze turisty i v letošním roce. Původní plány mluvily o tom, že letos naše autobusy na vrchol vyjíždět nebudou kvůli demolicím zdejších objektů. Nakonec se ale dobrá věc podařila, došlo k dohodě a turisty sem vozit budeme - a navíc ještě o měsíc déle než v předchozích letech. Linka je letos v provozu od středy 3. června až do konce října každou sobotu, neděli a svátek a v další vybrané dny. Kvůli stavebním pracím na vrcholku Čerchova bohužel nebudeme vozit kola a od 3. do 25. července linka nepojede. V červnu, srpnu, září a nově i po celý říjen vám ale ušetříme nohy a na Čerchov vás dovezeme ve stejných časech jako v předchozích letech.

Trasa linky 000423 se nemění a spojí opět české území a dvě německá města, Furth im Wald a Waldmünchen. Z Capartic jezdí spoje na vrchol Čechov také beze změny – v 10:15, 11:30, 13:14, 15:15 a 16:40. Zpět do rozhledny dolů se vrátí v 10:40, 13:29, 15:50 a 17:25.

Další linku, která propojí Českou republiku a Německo, rozjedeme v sobotu 5. června na trase Klatovy – Hamry – Nýrsko – Lam – Drachselsried – Bodenmais. Díky této lince můžete vyrazit za dobrodružstvím ve zdejší přírodě a kopcích, nebo se nechat zlákat návštěvou aquaparku v Lamu, vyjet do nejvýše položené zastávky na trase Eck a rozhlížet se do krajiny nebo obdivovat lázně, sklárnu a historické náměstí v Bodenmais. Na první ranní spoj navíc navazuje v Nýrsku u vlakového nádraží vlak z Plzně, odpoledne je možné přestoupit obráceně z autobusu do vlaku.

Linka s označením 982 jezdí v pracovní dny a o víkendech až do 26. září. Víkendový provoz zajišťují naše autobusy a za jízdenku zaplatíte i v mezistátní trase podle tarifu IDPK. Dobrou zprávou je, že můžete využít i novou síťovou jízdenku Turista Plzeňskem a Bavorskem. Pro jednotlivé jízdy pouze po území Německa platí tarif VLC (www.vlc-tarif.de) v eurech. Německý dopravce Wenzl Freizeit- Und Touristik bude provoz zajišťovat v pracovních dnech, u tohoto dopravce je třeba mít při nástupu na českém území vždy zakoupenou jízdenku předem z jiného vozidla IDPK nebo aplikace Virutální karta.

Další zajímavou letošní novinkou pro turisty i milovníky kol v Plzeňském kraji je nová linka 981 z Domažlic přes Klatovy, Prášily a Srní na Kvildu. Linka jede ráno už po sedmé hodině z Domažlic, zpět se vrací před 17. hodinou. V provozu je každou sobotu, neděli a svátek do 26. září a v cyklovleku převeze až 22 kol.

Užívejte si přírodu!