Arriva

Elektrická revoluce na Kladně začíná

Postupně začínáme testovat nové elektrobusy!

Do Kladna přijela na konci června první část letošní dodávky elektrobusů značky SOR, typ NS electric. První várka zahrnuje osm vozidel ve standardní délce 12 metrů. Dalších osm kloubových elektrobusů bude dodáno v průběhu července. Nové elektrobusy jsou v barvách kladenské městské dopravy, kde doplní dva již v současné době provozované elektrobusy.

„Po instalování a oživení informačního systému a dalších komponentů budou jezdit celé léto ve zkušebním provozu, abychom se naučili pracovat s jejich nabíjením a vychytali případné mouchy." shrnuje Ludomír Landa, ředitel naší společnosti ČSAD MHD Kladno.

Cestující se budou s novými elektrobusy setkávat nejvíce na linkách 603 a 606. V rámci zkušebního provozu se však elektrobusy objeví na všech městských linkách v Kladně. Získáme tak komplexní provozní zkušenosti z různých koutů města.

Ostrý start a plné nasazení elektrobusů je plánován na září, což je ideální čas s ohledem na návrat dětí do škol. S příchodem podzimu tedy můžeme očekávat významné zlepšení kvality městské dopravy, které přinese nejen ekologičtější, ale i tišší a pohodlnější cestování pro všechny obyvatele Kladna.