Arriva

Změny jízdních řádů přináší víc spojů na Plzeňsku a velkou proměnu MAD Chrudim

Úpravy jsou od 9. června také u našich vlaků na Zlínsku.

Druhou červnovou neděli se mění vybrané jízdní řády našich autobusů i vlaků napříč republikou. Změny jsou ale spíš drobné, většinou na základě požadavků obcí nebo cestujících. Platí od 9. června a nedotýkají se plošně všech spojů.

Například stejné jsou jízdní řády na všech třech linkách Arriva Expressů z Prahy do Teplic a Litvínova nebo mezi Brnem a Olomoucí. Každoročně jen upravujeme provoz vybraných spojů o prázdninách, kdy jich jezdí o něco méně.

Žádné změny nejsou ani v jízdních řádech našich rychlíků v Čechách. Ve Zlínském kraji je u našich vlaků ale s některými změnami potřeba počítat. Na trati 280 se v pracovních dnech rozjedou nové vlaky s odjezdy v 13:59 z Valašského Meziříčí do Vsetína a v 15:30 zpět. Místo vlaků v pracovních dnech v 22:30 ze Vsetína do Střelné a v 23:01 ze Střelné do Bylnice jedou každý den nové osobní vlaky s novým odjezdem v 23:10 Vsetín - Střelná a v 23:41 ze Střelné do Bylnice. Drobné změny v omezení provozu vybraných vlaků v některé dny jsou také na trati 341 ze Starého Města u Uherského Hradiště do Bylnice nebo z Bojkovic do Starého Města.

Ve středních Čechách jsou u autobusů na linkách PID změny jen velmi drobné. Například v kutnohorské MHD jsou na lince 801 změněny odjezdové časy posilových spojů.

V Plzeňském kraji mohou cestujících využít nových spojů hned na několika linkách. Dopoledne se rozjedou třeba na lince 253 z plzeňské Doubravky do Nové Huti v 9:45 a zpět. Hned několik nových školních spojů vyjede také na 424 a to v 8:20 z Přeštic do Plzně na Bory, v 9:17 z Plzně do Přeštic nebo v 9:25 z Přeštic do Plzně. Nové spoje se ve dnech školního vyučování rozjedou před polednem také na linkách 561 s odjezdem v 11:16 z Plzně do Dobřan a po lince 565 v 11:33 z Dobřan do Přeštic. Nových spojů se dočkají také cestující na lince 363 a to v 5:17 v úseku Všeruby - Zahrádka a v 18:52 v opačném směru.

Minimální využití naopak stojí za omezením několika spojů. Na lince 573 Přeštice - Biřkov jsou dva odpolední spoje po 13. hodině zkráceny o úsek Bolkov - Biřkov. Kvůli nulovému využití jsou zrušeny čtyři spoje na lince 735 Stříbro - Planá - Chodová Planá. Se změnami v jízdních řádech se zároveň od neděle 9. června upravují na základě podnětů odjezdová stanoviště ze zastávky Horní Bříza.

Velkou proměnou projdou od neděle 9. června linky MAD Chrudim v Pardubickém kraji. Na železniční trati Pardubice - Havlíčkův Brod totiž budou jezdit vlaky podle nového jízdního řádu. Na nový dopravní koncept proto musíme přizpůsobit jejich provoz, aby na sebe vlaky a autobusy i nadále navazovaly. 

Drobné změny odjezdových časů čekejte u vybraných spojů v Olomouckém kraji, stejně tak i na Zlínsku. Naše linky tady budou navíc obousměrně zastavovat v zastávce Zlín, Kostelec, lázně rozc.