Arriva

Jak vznikají jízdní řády a proč mají Gondíci rádi vlaky, odpoví naše další ARR VIA

Zpříjemněte si cestu i s dalšími zajímavými tématy.

Chladno a méně světla, takové je teď u nás období. Na nás to ale nepůsobí a rozhodli jsme se, že i vám pomocí našeho palubního časopisu ARR VIA v našich autobusech a vlacích zpříjemníme cestu a zlepšíme náladu. Čím se nám to povede? 

Třeba velkým rozhovorem se sourozenci Gondíkovými. Jaký mají vztah k železnici, kam by se chtěli vlakem vydat a jaké lokomotivy pozná Adéla Gondíková? S populární moderátorskou dvojicí ale přišla řeč i na jiná témata, ale to už nebudeme prozrazovat. Přečtěte si. A přečíst si můžete i rozhovor s jedním z našich nejznámějších cukrářů. Josefa Maršálka jsme zároveň poprosili, aby vám předal recept, kterým se můžete blýsknout třeba po nedělním obědě. V čase podzimu vybral
dýňové řezy s aromatickou čokoládou. Upečete si je?

Pomocí písmen a obrázků vás zavedeme na nejstarší a nejznámější poutní trasu na světě, projdeme si Svatojakubskou pouť. Nebojte, není to žádný náročný horský trek a nepotřebujete na ni speciální drahé vybavení. Většinou si vystačíte s tím, co najdete doma, nebo s tím, co se dá koupit v běžném obchodě se sportovními potřebami. Poradíme také, na co byste při plánování neměli zapomenout.

Pro milovníky technologií máme fascinující pohled do budoucnosti v článku o dopravě budoucnosti. Jak budou létající taxíky měnit tvář našich měst a co to znamená pro městskou infrastrukturu? Budou nové formy dopravy organizovány také podle jízdních řádů jak je známe teď? Zajímavá řečnická otázka. Jak se ale vlastně staví jízdní řády, jak vznikají? V dalším článku nakoukneme do zákulisí tohoto zajímavého procesu, který je jako hodinářská práce a nakonec do sebe musí všechno zapadnout, aby se všechna kolečka správně točila.

Počasí pod stan už není, ale jde dohromady stan a pohodlná postel? Jasně že ano! Zjistili jsme pro vás víc o moderním glampingu a dozvíte se tak, jak si užít přírodu s veškerým komfortem a stylově. a na jakých místech. Milovníci tajemna se s naším časopisem ARR VIA, který byl nedávno oceněn při předávání cen Fenix Award, mohou vypravit po stopách alchymistů Rudolfa II. a odhalit různá tajemství. A nezapomněli jsme ani na povídku. Tentokrát je speciální, napsala ji totiž jedna naše severočeská průvodčí. Pojmenovala ji Čtyřlístek a svým osobitým příběhem vám určitě dojme i pobaví. 

Těšíme se na stránkách ARR VIA i v našich vlacích a autobusech.