Arriva

Na Dni PID ukážeme kladenského MANa, ve zdejším depu máme i nové minibusy

Nové minibusy jezdí na lince 409 v okolí Velkých Přílep a Úholiček.

Srdce milovníků současných i historických autobusů a vlaků v sobotu zaplesá. 7. září totiž ožije Hostivice u Prahy dalším Regionálním dnem PID. Do města se tak dostanete nejen vlakem, ale i autobusem podle jízdních řádů speciálních linek. K vidění, poslechu i osahání tady budou takové historické skvosty jako je Avia Ikarus, klasický Ikarus, Karosa ŠD11, Karosa B732 nebo Škoda 706 ve verzi RTO, RTO MTZ i RTO LUX.

Fanouškům dopravy ukážeme dva naše kladenské zástupce ze současné doby. Tím prvním je vůz Scania Citywide LF 12M CNG, který jezdí na linkách MHD Kladno, druhým naším zástupcem na Dni PID v Hostivici je nový kloubový autobus MAN NG 360 Lion´s City 18C. V našem kladenském depu jde o nováčka mezi jednotlivými typy autobusů, další zástupce tohoto nového vozu jezdí třeba i na lince PID 380 z Prahy přes Rudnou do Berouna a Králova Dvora. Jak už bylo řečeno, autobus je nás nováčkem, nasazujeme ho proto do provozu dřív, než nám ukládá nová smlouva se Středočeským krajem, aby se s ním řidiči i údržba seznámili, protože od prosince nezůstane u jediného, celkem jich bude v kraji jezdit třicet.

A není to jediný nový autobus v kladenském depu. Po nových elektrobusech pro linky MHD Kladno jsme do provozu zařadili také první kusy vozu Rošero FCLLI XL. Stejně jako elektrobusy nebo kloubák MAN, je i tento vůz ve zdejší flotile novým typem. Celkem jich pro Středočeský kraj nakupujeme 19 a jezdit budou na Berounsku, Mladoboleslavsku nebo i na zmíněném Kladensku. Tady už do provozu tito krátcí, jen 8,5 metru dlouzí nováčci, vyjeli s novým školním rokem. Nasadili jsme je na linku 409, která spojuje pražský Suchdol, Velké Přílepy a Úholičky.

Fotografie: Jana Hakrová, Busportal.cz