Arriva

Autobusy a vlaky jezdí podle prázdninového jízdního řádu, posilujeme cyklobusy

Změny jsou ve středních Čechách, na Zlínsku nebo v MAD Chrudim.

Ahoj léto! Ahoj prázdniny! Tak začíná písnička Hany Zagorové a po roce je letní období opět tady. Během července a srpna proto jezdí už tradičně naše autobusy a vlaky podle prázdninového jízdního řádu. Nejedou tak hlavně spoje, které obvykle vozí školáky. Upravený letní provoz je na všech třech linkách našich Arriva Expressů na trase z Prahy do Teplic nebo Litvínova a mezi Brnem a Olomoucí. Prázdninový jízdní řád se tradičně nevyhne ani kladenské MHD. Linky 601 ž 606 pojedou po celé léto v rozsahu víkendového provozu. Vaše obvyklé cesty navíc může změnit během prvního prázdninového týdne upravit i páteční státní svátek. Aby vám žádný spoj neujel, je lepší si zaběhnuté cesty autobusem i vlakem ověřit ve vyhledavači spojení.  

Ve Zlínském kraji můžete od prázdnin využívat k cestám autobusy i vlaky jednoduchou mobilní aplikaci, díky které je podle jejích tvůrců cestování nejjednodušší na světě. Změny jsou také v MAD Chrudim, kde od prázdnin můžete využívat i pro cesty po městě integrovaný tarif IREDO, ke kterému se naše městské autobusy připojily. Zároveň tady ale přestávají fungovat naše původní arrivácké dopravní karty. Pokud jezdíte s Pražskou integrovanou dopravou po hlavním městě i Středočeském kraji, pamatujte na to, že před výstupem z autobusu nebo trolejbusu musíte dát řidiči znamení.

S létem vstupují do plného provozu turistické spoje a cyklobusy. Nejen během víkendů, ale i v pracovních dnech jedou naše cyklobusy v Plzeňském kraji nebo na Zlínsku na trase Zlín - Troják - Tesák - Bystřice pod Hostýnem. Novinkou letošní sezóny jsou upravené spoje do Brd, kam vás místo linky IDPK 523 pohodlně i s kolem dovezeme pomocí linky 248 z Rokycan přes Hrádek, Mirošov nebo Borovno. V provozu bude i nová cyklobusová linka z Plzně přes Losinou a Spálené Poříčí s číslem 447. Milovníky lesů, kopců a vyhlídek vozí jedna z neoblíbenějších linek 651 z německého Furth im Wald přes Domažlice na vrch Čerchov a dál do Waldmünchen. Kromě obvyklého spojení na dominantu Chodska jezdí už i tradiční přeshraniční linka 982 směr Lam a Bodenmais.

Mezi cyklisty je oblíbený i náš cyklobus z Přerova až na státní hranici se Slovenskem, který je v provozu až do konce září a stejně tak i naše rychlíky z Prahy a Mladé Boleslavi do Jizerských hor. V exponovaných časech na ně nasazujeme vlaky, které dokážou převézt až padesátku kol.

Tak jako v loňské sezóně, i letos je možné si do vybraných cyklobusů a rychlíků koupit jízdenku i místenku pro kolo předem přes náš e-shop. Pokud se chystáte na výlet ve skupině, dejte nám alespoň pět dnů před odjezdem vědět, ať můžeme reagovat. Pro přepravu vlakem stačí jednoduše vyplnit náš formulář a rezervaci obratem zpracujeme. Na zákaznické centrum nám napište na info@arriva.cz nebo zavolejte 725 100 725 i v případě, že chcete cestovat autobusem, abychom o Vás věděli a případně Vám poradili. Určitě dejte vědět i o své cestě, pokud cestujete vlakem s invalidním vozíkem.

Přejeme vám klidné léto, užijte si ho podle svých představ ať už budete u českého rybníka, u moře, na horách nebo si bude jen tak číst pěknou knížku a relaxovat.