Arriva

Čáslavsko, Kladensko, Mladoboleslavsko, Příbramsko: Nový jízdní řád pro linky PID

1. 9. 2024

Změny jsou také u regionálních autobusů, třeba na Čáslavsku a Kutnohorsku budou vybrané dopolední a odpolední spoje linky PID 743 zajíždět do zastávky Čáslav, obchodní centrum. Na linkách 740, 741 a 781 se mění tarifní pásma obce Bratčice z 9 na 8, důvodem je dojížďka do škol v obci Potěhy v rámci jednoho pásma. Velmi drobnou změnu hlásí z Mladoboleslavska linka PID 713 mezi Mladou Boleslaví a Sobotkou, jejíž druhý ranní spoj v 6:15 bude vyjíždět z výchozí zastávky o dvě minuty dříve a zajede do Horního Bousova, aby byl v Sobotce zajištěn přestup na linku 412 směr Jičín.

S většími změnami počítejte na Kladensku. Linka PID 319 je v této oblasti zrušena a její spoje vyjedou jako linky 429 a 621. Linka 429 pojede v trase Nádraží Veleslavín – Terminál 1 – Tuchoměřice, Outlet – Kněževes, u nádraží – Hostouň – Pavlov, žel. st. – Unhošť, nám. a nahrazuje 319 mimo Jeneč. Linka 621 jede v trase Středokluky, u školy – Kněževes – Dobrovíz, obecní úřad – Hostouň a v provozu bude jen ráno a odpoledne ve dnech školního vyučování. Do své trasy vyjede také nová linka s označením 409 v trase Praha, Suchdol – Velké Přílepy – Úholičky, Žel. zast. Linka 622 jede z Buštěhradu nově přes zastávky Kladno, VHS a Kladno, Dubská do zastávky Kladno, autobusové nádraží, nově jede také přes Dřetovice a Stehelčeves a na 627 je obnovena zastávka Smečno, rozc. Ledce ve směru do Smečna.

Několik změn hlásí také Příbramsko. Rychlejšího spojení směrem na Prahu a také na Příbram se od nového školního roku dočkají cestující v Mníšku pod Brdy na Příbramsku. Například linka 319, která jede do metropole, zkrátí cestu o deset minut. Kdo se v Praze zdrží do nočních hodin, ten ocení nový spoj na Mníšek dvě hodiny po půlnoci. Posíleny jsou i přímé autobusy do Příbrami, na trasu vyjedou tři dopolední spoje z Mníšku a tři odpolední do Mníšku. Část spojů z linky 392 a 395 se přesouvá na linku 319. O 15 minut dřív pojede ranní spoj linky 420 z Dobříše do Prahy, místo v 7:13 vyjede v 6:58. Dřív jede také na 520 spoj z Kamýku nad Vltavou do Dobříše, nově to bude v 6:19.